Crem International fortsätter sin expansion med Welbilt som nya ägare

26 februari 2018

Priveq Investment Fund IV har tillsammans med övriga ägare ingått avtal om att avyttra Crem International till Welbilt, Inc. som är en betydande amerikansk aktör inom food service noterad på NYSE.

Crem International är en globalt erkänd tillverkare av professionella kaffemaskiner med över 50 års erfarenhet på marknaden och försäljning till fler än 80 länder. Crem International utvecklar, tillverkar och marknadsför kaffemaskiner under tre starka varumärken – Coffee Queen, Expobar och Spengler.

Priveq investerade i Crem International 2012 tillsammans med SEB Venture Capital, grundarna Georg Möller och familjen Olaso och ledningen med VD Sebastian Lindström i spetsen. Crem International har under Priveqs innehavsperiod tagit steget till att erbjuda kaffemaskiner till samtliga viktiga segment på den professionella kaffemarknaden.


PDF

För ytterligare information, kontakta

Karl-Johan Willén

Partner & Investeringsansvarig

Telefon: 08-459 67 66
Mobil: 070-950 88 25
Läs mer »

Karl-Johan Willén

Partner & Investeringsansvarig

Karl-Johan Willén är Partner och investeringsansvarig. Hans ansvarsområden sträcker sig från att komma i kontakt med spännande tillväxtbolag till att jobba med tillväxtstrategier, förvärv och incitamentsprogram i de bolag där Priveq är delägare. Karl-Johan är även ansvarig för arbetet inom ESG (Environmental Social and Corporate Governance).

Sedan Karl-Johan började på Priveq 1998 har han bl a arbetat med portföljbolagen Scandinavian Photo, Sydtotal, San Sac, Unisport Scandinavia och Crem International. Han är för närvarande styrelsemedlem i Danfo, Nordic Room Improvement och Visual Art.

Karl-Johan har en Master of Science i finansiell ekonomi från Handelshögskolan i Göteborg och La Trobe University i Melbourne. Han har också studerat Business Intelligence på Stockholms Universitet.