Nyheter

Priveq investerar i Scanmast

By 19/08/2013december 4th, 2020No Comments

Priveq Investment Fund IV (”Priveq Investment”) blir, via ett nybildat holdingbolag, ny majoritetsägare i Scanmast AB, en ledande leverantör av master/torn och installationstjänster för telekom, belysning, kameraövervakning och vindmätning i Sverige och Norge. Bolagets nuvarande ägare och företagsledning förblir betydande aktieägare i bolaget. Ägarförändringen kommer att ge Scanmast ytterligare förutsättningar att fortsätta sin framgångsrika expansion.

Scanmast är ett välskött och lönsamt företag och har uppvisat en stark tillväxt. Bolaget erbjuder idag både produkter i form av master och torn samt installationstjänster. Bolaget genomför hela projekt, från design och projektering till byggnation, installation och underhåll. Räkenskapsåret 2012 omsatte Scanmast cirka 184 MSEK med ett rörelseresultat (EBIT) om cirka 21 MSEK.

”Vi har följt Scanmast under de senaste åren och är imponerade av bolagets utveckling. Scanmasts starka position på den svenska och norska marknaden skapar en bra plattform för fortsatt expansion. Vi ser fram emot att få vara en aktiv partner under den spännande resa bolaget har framför sig” säger Johan Koch, investeringsansvarig på Priveq Advisory AB, rådgivare till Priveq Investment.

Vi är mycket nöjda med att få in Priveq Investment som ny, aktiv delägare i Scanmast. Priveq är med sin breda erfarenhet från över 100 tillväxtbolag och finansiella styrka en perfekt partner för Scanmast. Jag är övertygad om att Priveq kommer att kunna bidra till att Scanmast tar nästa steg i sin utveckling.” säger Anders Särström, VD för Scanmast.

För ytterligare information kontakta:
Johan Koch, Partner och investeringsansvarig, Priveq Advisory AB
Tel. +46-8-459 67 67
johan.koch@priveq.se

Anders Särström, VD, Scanmast
Tel. +46-250-292 45
anders.sarstrom@scanmast.se

För ytterligare information, kontakta

Johan Koch
Partner & Investeringsansvarig
Telefon: 08-459 67 67
Mobil: 070-0813 04 18
E-post: johan.koch@priveq.se