Styrelseproffset Per Sjödell blir ny ordförande i snabbväxande Equestrian Stockholm

Equestrian Stockholm, världens största ridsportmärke på Instagram, med global försäljning på nätet och via 130 återförsäljare, har värvat Per Sjödell till posten som styrelseordförande. Per Sjödell efterträder Bertil Ingelsson som nu lämnar vidare stafettpinnen efter sju år som ordförande för bolaget.

Equestrian Stockholm har sedan starten 2015 vuxit starkt och med god lönsamhet. Nu satsar företaget ytterligare och ökar takten. Equestrian Stockholm utsågs 2022 för tredje gången till ett gasellföretag av Dagens Industri, en prestigefylld utnämning till Sveriges snabbast växande lönsamma företag.

”Equestrian Stockholm fortsätter att växa starkt. Tyskland är fortfarande vår största marknad men USA visar fortsatt fin tillväxt.”, säger Johanna Ingelsson, grundare och VD på bolaget.

Per Sjödell har lång erfarenhet av retail, ecom, affärsutveckling och varumärkesbyggande. Han har tidigare bl a varit Sverige-VD för Gant och Fiskars samt marknadschef på ICA och global marknadsdirektör på H&M. Han har även varit styrelseordförande på Lindex och Lyko. Idag verkar Per i ett flertal styrelser och är bl a styrelseordförande för Identity Works, Parfym.se, Husse Group, CIP Executive Search och Arkvision Nordic. Per är även vice styrelseordförande för finska Posti samt styrelseledamot i Spendrups, Haypp Group, Carismar, Spring Wine & Spirits och Swedavia.

”Det ska bli fantastiskt roligt att få jobba med Equestrian Stockholm och stötta bolaget som styrelseordförande. Equestrian Stockholm är idag ett starkt varumärke med fin tillväxt på samtliga marknader och jag ser fram emot att stötta bolaget och Johanna på deras resa mot att bli världens största ridsportmärke”, säger Per Sjödell i en kommentar.

I januari i år kom riskkapitalbolaget Priveq in som delägare och förvärvade 40% av aktierna från tidigare delägare i bolaget. Att Per Sjödell nu kommer in som styrelseordförande gläder även Henrik Westfeldt, partner och investeringsansvarig på Priveq.

”Per Sjödell har lång erfarenhet av att jobba med spännande bolag inom handel och retail och vi är alla mycket glada att få ta del av hans breda kompetens som ny ordförande i bolaget. Vi ser fram emot att fortsätta stötta Equestrian Stockholm på deras tillväxtresa genom aktivt styrelsearbete tillsammans med Per Sjödell”, säger Henrik Westfeldt.

För mer information, kontakta:

Johanna von Sydow, VD Equestrian Stockholm
+46 70 765 99 89
johanna@equestrianstockholm.com

Per Sjödell, Styrelseordförande Equestrian Stockholm
+46 72 210 40 22
per.sjodell@gmail.com

För ytterligare information, kontakta

Henrik Westfeldt

Partner & Investeringsansvarig
Telefon: +46 8 459 67 65
Mobil: +46 70 872 16 66
E-post: henrik.westfeldt@priveq.se