Nyheter

Priveq investerar i 21 Grams tillväxt

By 06/10/2015november 10th, 2020No Comments

21 Grams, outsourcing partner inom fysisk och digital kommunikation, tar in Priveq Investment Fund IV (”Priveq”) som ny delägare med ambition om fortsatt expansion och tillväxt. Nuvarande ägare samt bolagets grundare och övrig företagsledning kommer fortsatt vara stora ägare i bolaget. Priveqs inträde tillför ytterligare resurser och kompetens för 21 Grams fortsatta tillväxtresa.

21Grams erbjuder företagskunder produkter och tjänster inom fysisk och digital kommunikation på den nordiska marknaden. Marknaden för affärskommunikation förändras snabbt både inom det pappersbaserade med avregleringar och omregleringar inom post samt en ökande tillströmning till digitala kanaler som e-faktura, e-post och e-brevlådor.

21 Grams är ett välskött och lönsamt företag som har uppvisat en stark tillväxt. Företaget grundades år 2004 av Stefan Blomqvist, Jonus Bartholdson, Kaj Peterson och Jöns Bartholdson och har de sista fem åren uppvisat god lönsam tillväxt, både organiskt och genom förvärv. Räkenskapsåret 2014 omsatte 21 Grams 545 MSEK. 21 Grams huvudkontor finns i Stockholm och bolaget har över 1000 kunder och totalt 35 anställda.

”Vi är mycket nöjda med att få in Priveq Investment som ny, aktiv delägare i 21 Grams. Priveq är, med sin breda erfarenhet från över 100 tillväxtbolag och sin finansiella styrka, en perfekt partner för 21 Grams i dess fortsatta tillväxtresa.” säger Stefan Blomqvist, grundare och VD i 21 Grams.

”Med Priveq som partner står vi rustade att kunna investera i både nya tjänster för digital kommunikation samt även mer konkret titta på fler förvärvsmöjligheter i Norden. Konstellationen gör att vi fortsatt behåller vår neutralitet och kan därvid alltid hitta den bästa mixen av tjänster till kund, oavsett operatör och kanal”, avslutar Blomqvist

”21 Grams starka produkterbjudande inom sitt segment kombinerat med en stark kundbas med nöjda kunder, skapar en bra grund för fortsatt expansion. Bolagets personal och företagsledning är hängivna och kompetenta och har utvecklat ett erbjudande som skapar mervärde för kunderna. Vi ser fram emot att få vara en aktiv partner under den spännande resa som bolaget har framför sig.” säger Louise Nilsson, Partner och investeringsansvarig på Priveq Advisory AB, rådgivare till Priveq.

För ytterligare information kontakta:
Stefan Blomqvist, grundare och VD 21 Grams
Mob. +46 768 08 21 21
Stefan.Blomqvist@21Grams.com

För ytterligare information, kontakta

Louise Nilsson
Partner & VD
Telefon: 08-459 67 63
Mobil: 070-950 95 50
E-post: louise.nilsson@priveq.se