Priveq går in som majoritetsägare i Trendhim ApS (”Trendhim”), ett snabbväxande e-handelsbolag med huvudkontor i Horsens, Danmark och gör därmed sin första danska investering. Trendhim är en global spelare inom manliga accessoarer och har på fyra år växt från en omsättning på DKK 12m till DKK 115m och säljer idag sina produkter via sin egen plattform i 28 länder. Genom Priveqs investering får Trendhim tillgång till ytterligare resurser för fortsatt utveckling samt accelererad internationell expansion.

Trendhim grundandes år 2007 av Sebastian Petersen och Mikkel Andersen under deras studietid, med visionen att genom accessoarer hjälpa män att uttrycka sin personlighet. Sedan dess har bolaget utvecklat 13 egna varumärken och expanderat till 28 länder. Kundupplevelsen har alltid varit högsta prioritet och produktportföljen inkluderar idag allt från klockor och läderväskor till solglasögon, armband, ringar och slipsar mm.

För att möjliggöra en än snabbare internationell expansion och fortsätta utveckla bolaget valde Trendhim att ta in Priveq som ägarpartner för den fortsatta tillväxtresan. De nuvarande ägarna Sebastian Petersen, Mikkel Andersen och Martin Hojberg Christiansen fortsätter i sina operationella roller (CEO, CCO och CTO) och kvarstår som ägare till en stor minoritetsandel.

“Vi sökte en partner som kunde hjälpa oss att utveckla bolaget och accelerera tillväxten ytterligare”, säger Sebastian Petersen CEO och medgrundare av Trendhim. ”I samtal med Priveq kände vi att det klickade direkt då vi har samma värderingar och vi är övertygade om att Priveqs erfarenhet av att växa medelstora bolag kommer hjälpa oss att nå nya ambitiösa mål”, fortsätter Sebastian Petersen.

“Trendhim är ett snabbväxande och otroligt digitalt drivet bolag som vi har varit imponerade av sedan dag ett, säger Johanna Svensson, partner och investeringsansvarig på Priveq. ”Bolaget har en stark företagskultur och har påvisat förmåga till snabb och lönsam internationell tillväxt. Vi ser fram emot att bidra med vår erfarenhet från tidigare investeringar i tillväxtbolag och stötta ledningsgruppen framöver.

I samband med transaktionen går Roger Kylberg, med stor erfarenhet från att bygga varumärken globalt, in som styrelsemedlem i bolaget. ”Jag är väldigt imponerad av vad ledningen i Trendhim tillsammans med sina medarbetare har byggt upp hittills och inte minst deras digitala plattform som ligger långt i framkant. Jag ser fram emot att utveckla bolaget tillsammans med ledning, styrelse och Priveq och utforska nya tillväxtmöjligheter” säger Roger Kylberg.

Clearwater har varit säljarnas M&A-rådgivare och Bech Bruun har agerat som säljarnas legala rådgivare. På köparnas sida har KPMG genomfört finansiell due diligence, Omegapoint har skött teknisk due diligence, Saalt&Co kommersiell due diligence, Ethos ESG due diligence, Ports Group har genomfört en webbgranskning, CfL har utfört Management Audit och Bird & Bird har genomfört legal due diligence samt agerat som köparnas legala rådgivare.

För ytterligare information kontakta:

Sebastian Petersen, CEO Trendhim
+45 28 74 50 57
sebastian@trendhim.com

Johanna Svensson, Partner Priveq Investment
+46-73-544 04 33
johanna.svensson@priveq.se

Om Trendhim

Trendhim är ett danskt e-handelsbolag som designar och säljer manliga accessoarer. Bolaget har varit bland de snabbast växande i Danmark under de sista fem åren med en omsättning som under 2019 nådde över DKK 100m. Genom sin starka digitala plattform har Trendhim lyckats expandera till 28 länder globalt och har som mål att bygga ett ambitiöst och innovativt e-handelsbolag med unika företagsvärderingar och starkt DNA. Trendhim har idag över 50 anställda.

För ytterligare information, kontakta

Johanna Svensson
Partner & Investeringsansvarig
Telefon: 08-459 67 74
Mobil: 073-544 04 33
E-post: johanna.svensson@priveq.se