NyheterPorts Group

Unisport förvärvar norska Scansis

By 05/11/2013november 10th, 2020No Comments

Unisport förvärvar norska Scansis – stärker närvaron i Norge och breddar produktutbudet inom näridrottsplatser och fotbollsmål

Unisport Scandinavias förvärv av Scansis är ett led i att skapa den ledande nordiska aktören inom sportbeläggningar och tillbehör. Koncernen satsar nu framåt och tillsammans med Scansis blir man den ledande aktören även inom näridrottsplatser.

Scansis grundades år 1986 och har sedan 1989 framgångsrikt utvecklats av dess VD och huvudägare Ole-Jacob Huuse. 2013 förväntas omsättningen att uppgå till ca 60 MNOK med god lönsamhet. Bolaget har åtta anställda och säljer förutom näridrottsplatser och fotbollsmål även skateanläggningar, tennisbanor, läktarstolar, lekplatsutrustning och plastis.

”Scansis kompletterar Unisports produktsortiment framför allt för mindre idrottsanläggningar och tillför dessutom en rad spännande egenutvecklade produkter”, säger Roger Dellberg, VD för Unisport, och fortsätter: ”Det är också glädjande att stärka vår organisation med Ole-Jacob Huuse och hans medarbetare. Vi bygger nu en gemensam plattform för fortsatt tillväxt på den norska marknaden.”

”Jag är mycket nöjd med att numera ingå i Unisport-koncernen och få möjlighet att vidareutveckla verksamheten i en större miljö. Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder ett heltäckande produktsortiment”, säger Ole-Jacob Huuse, VD för Scansis.

För ytterligare kommentarer kontakta:
Roger Dellberg, VD, Unisport Scandinavia AB
Tel. 0418-766 01
E-mail: roger.dellberg@unisport.com

Ole-Jacob Huuse, Scansis AS
Tel. +47-907 52 946
E-mail: ole@scansis.no

För ytterligare information, kontakta

Louise Nilsson
Partner & VD
Telefon: 08-459 67 63
Mobil: 070-950 95 50
E-post: louise.nilsson@priveq.se