Nyheter

Fredrik Skarp ny VD för Scanmast

By 29/04/2015december 4th, 2020No Comments

Verksamheten i Scanmast fortsätter att utvecklas i snabb takt med många nya uppdrag och kunder. Som ett led i denna expansion har styrelsen i Scanmast utsett Fredrik Skarp till ny VD.

Fredrik är VD för Mora of Sweden sedan september 2010, där han framgångsrikt har ompositionerat företaget från ett sälj- och marknadsperspektiv och samtidigt genomfört effektiviseringar inom produktionen.

Innan Fredrik kom till Mora of Sweden har han haft en lång och framgångsrik karriär hos SSAB. Hans befattningar har omfattat projektledning bl a för SSABs strategiarbete, varit VD för SSABs verksamhet i Sydafrika, arbetat med affärsutveckling och controlling men också varit affärsområdeschef med stort kommersiellt ansvar.

Fredrik är utbildad inom industriell ekonomi och har doktorerat inom Industriell Marknadsföring och Inköp.

Den samlade erfarenhet som Fredrik besitter kommer att hjälpa Scanmast att utvecklas både från ett strategiskt men också operativt perspektiv. Scanmast står inför många tillväxtmöjligheter som ska tas tillvara med samma kundnöjdhet som idag.

Vid sidan av sitt arbete är Fredrik engagerad i utvecklingen av Mora, dels genom att vara ordförande i Mora Arbetsgivarintressegrupp och ledamot i Siljans turism.

Fredrik är gift och har två döttrar.

Fredrik tillträder tjänsten den 29 juni.

För frågor, kontakta Scanmasts nuvarande VD Anders Särström på 070-725 00 55 eller styrelseordförande Johan Lindgren på 0734-25 26 27.

För ytterligare information, kontakta

Johan Koch
Partner & Investeringsansvarig
Telefon: 08-459 67 67
Mobil: 070-0813 04 18
E-post: johan.koch@priveq.se