Nyheter

Mediplast expanderar i Norden

By 31/03/2014oktober 28th, 2020No Comments

Mediplast gör ännu ett internationellt förvärv.

Mediplast köper samtliga aktier i Kendan A/S. Kendan A/S är ett ledande bolag i Danmark inom Anestesi/IVA och Operationsprodukter, beläget i Lynge, nordväst om Köpenhamn. Kendan A/S är idag fokuserade på distributionsprodukter. Bolagets största agenturer är Intersurgical Ltd (Andningsprodukter), Breas Medical AB (Respiratorer) och Rocialle (Kundanpassade kit). Kendan A/S omsatte cirka 70 MSEK under 2013. Övertagandet sker per den 25:e mars 2014.

”Det här är ett led i vår nordiska tillväxtstrategi. Vi vill helt enkelt stärka vår position, dels i Danmark, dels inom Anestesi/IVA samtidigt som vi även utökar vår operationsdel” säger Fredrik Arp, styrelseordförande i Mediplast AB.

-”Vi startade Kendan 1990 och har under alla dessa år byggt upp en mycket bra produktportfölj för den danska marknaden” säger Jan Bau och Søren Lindskov, tidigare ägare av Kendan A/S. ”För att kunna vidareutveckla denna produktportfölj samt fortsätta vår tillväxt har vi letat efter ett bolag som kan hjälpa oss med ambitionen att fortsatt vara en ledande leverantör till den danska marknaden för Anestesi/IVA och Operationsprodukter. Att Mediplast har en nordisk organisation inklusive tydliga tillväxtambitioner, har varit mycket avgörande för oss”.

– ”Förvärvet passar mycket bra in i vår vision – att vara ett av de ledande distributionsbolagen i Norden avseende förbrukningsartiklar för sjukvården. De tidigare ägarna Jan Bau och Søren Lindskov, kommer att fortsätta i verksamheten och vi är övertygade att de kommer att tillföra mycket ny kunskap och erfarenhet” säger Lars-Erik Rydell, Mediplasts verkställande direktör.

I och med förvärvet ökar Mediplasts omsättning till cirka 450 miljoner SEK och antalet anställda till drygt 120 personer.

Om Mediplast
Mediplast säljer och distribuerar huvudsakligen medicintekniska produkter för sjukvården. Mediplast har ca 380 MSEK i omsättning och har egna dotterbolag över hela Norden. Försäljningen består av dels egna produkter samt distribution av andra leverantörers produkter. Mediplast är verksamma inom fem huvudområden: Operation, Thorax/Neuro, Sårvård, Intensivvård och Öron, Näsa, Hals. Mediplast har idag tre fabriker i Italien, Danmark och Finland. Huvudkontoret ligger i Malmö, där även centrallager finns. Mediplast ägs av RoosGruppen AB och Priveq Investment. För mer information se även www.mediplast.com.

Kontaktperson:
Telefon: 0709- 46 48 77
E-mail:lars-erik.rydell@mediplast.com

[hr top=”20″ bottom=”20″][register_getpdf pdftitle=”Pressmeddelande” pdflink=”https://www.priveq.se/wp-content/uploads/2015/11/Pressmeddelande-2014-03-31.pdf”][hr top=”20″ bottom=”20″]