Nyheter

Kung Markatta Holding förvärvar Alma Norge

By 30/04/2014oktober 28th, 2020No Comments

Kung Markatta Holding AB, ägare till Kung Markatta AB, ett ledande företag inom distribution och marknadsföring av ekologiska och naturliga produkter i Sverige, förvärvar Alma Norge AS från Validus AS. Tillsammans kommer de båda bolagen att bli en ledande aktör inom ekologiska och naturliga produkter i Norden. I samband med förvärvet kommer Kung Markatta Holding AB att byta namn till Internatural AB. Huvudägare i Internatural är Priveq Investment Fund IV. Rådgivningsbolag till Priveqs fonder är Priveq Advisory AB.

Alma Norge AS är ett av de ledande bolagen inom ekologiska och narturliga livsmedel till norsk dagligvaruhandel, hälsokost och storhushåll. Bolaget har förutom det egna ekologiska varumärket Helios, ett brett sortiment från ett antal europeiska kvalitetsleverantörer. Alma Norge AS verksamhet bedrivs i Årnes norr om Oslo och har ca 30 medarbetare.

Tillsammans med Kung Markatta kommer de båda bolagen att vara en stark och fokuserad aktör inom den expansiva marknaden för ekologiska och naturliga livsmedel. Förutom de egna välkända ekologiska varumärkena Kung Markatta och Helios kommer de båda bolagen även att distribuera och marknadsföra en bred portfölj av andra varumärken såsom Alpro, Rice Dream, Yogi Tea, Green & Black’s och flera andra. Alma och Kung Markatta kommer att fortsätta bedrivas som separata bolag och varumärken med befintlig ledning och personal i respektive land. För räkenskapsåret 2013 omsatte bolagen tillsammans ca 450 MSEK.

”Jag ser Kung Markatta som den perfekta partnern för Alma vid den fortsatta tillväxten och utvecklingen av Alma på den norska marknaden. Vi ser fram emot att arbeta med Kung Markatta och att tillsammans skapa ett ledande nordiskt företag, fokuserat inom marknaden för ekologiska och naturliga produkter”, säger Heidi Bruun Woldsnes, VD Alma Norge.

”Alma Norge kompletterar Kung Markatta på ett mycket bra sätt eftersom vi i grunden är samma typ av bolag på respektive marknad, vilket även skapar förutsättningar till ömsesidiga fördelar. Vi har båda en tydlig expansionsstrategi för framtiden och jag är övertygad om att Internatural kan bli en stark och ledande aktör inom ekologiska och naturliga produkter i Norden” säger Anders Dahlin, VD för Internatural och Kung Markatta.

Kontaktpersoner:
Anders Dahlin, VD Kung Markatta och Internatural
Tel +46 19 307 311
anders.dahlin@kungmarkatta.se

Heidi Bruun Woldsnes, VD Alma Norge
Tel + 47 67 21 05 25
heidi.bruun.woldsnes@alma.no

Henrik Westfeldt, Partner Priveq Investment
Tel +46 8 459 67 65
henrik.westfeldt@priveq.se

[hr top=”20″ bottom=”20″][register_getpdf pdftitle=”Pressmeddelande” pdflink=”https://www.priveq.se/wp-content/uploads/2015/11/Pressmeddelande-Alma.pdf”][hr top=”20″ bottom=”20″]