Nyheter

Nordic Room Improvement förvärvar JABO

By 22/09/2015december 4th, 2020No Comments

Nordic Room Improvement förvärvar JABO – ledande aktör inom produkter för utemiljö

JABO, beläget i Tranemo, har verkat på den nordiska marknaden sedan 1961 och marknadsför produkter för utemiljö. JABO är ett ledande konsumentmärke och bland de större produktgrupperna återfinns friggebodar, förråd, skärmar och staket. Företagets produkter finns representerade på flertalet av de större bygghandelskedjorna. Bolaget omsatte ca 185 Mkr 2014.

”JABOs starka varumärke och produktportfölj kompletterar NRI mycket bra och stärker vårt erbjudande inom utemiljö. JABO ger oss goda tillväxtmöjligheter både på den svenska och den norska marknaden. Vi kommer att satsa rejält på bl a fortsatt sortimentsutveckling” säger NRI:s VD Staffan Jehander i en kommentar till affären.

Ny VD för JABO blir Tomas Theil.

Nordic Room Improvement (NRI) är en koncern som utvecklar, marknadsför och säljer interiör-, exteriör- och renoveringsprodukter till konsumenter och proffs i Norden. Verksamheten bedrivs under egna varumärken, t ex Lundbergs och Duri, som har marknadsledande positioner inom sina produktsegment. Koncernen består av ca 80 anställda och omsätter ca 300 MSEK.

För ytterligare information kontakta: Staffan Jehander, VD, Nordic Room Improvement tel: +46-70-658 83 93 e-mail: staffan.jehander@nri.nu

För ytterligare information, kontakta

Karl-Johan Willén
Partner & Investeringsansvarig
Telefon: 08-459 67 66
Mobil: 070-950 88 25
E-post: karljohan.willen@priveq.se