Nyheter

Crem International förvärvar tyska Spengler

By 11/09/2015oktober 28th, 2020No Comments

Priveq Investments portföljbolag Crem International (”Crem”) har förvärvat tyska Spengler från varuautomatföretaget Maas International (”Maas”). Spengler kompletterar Crem med branschledande produkter inom produktkategorin automatiska espressomaskiner och stärker Crems marknadsposition i framför allt Holland, Belgien, Tyskland och Danmark. Spengler omsätter ca € 20m.

Crems VD Sebastian Lindström kommenterar affären: ”Spengler som tillskott i Crem förstärker utbudet till våra kunder och tillför värdefull kunskap till våra teknik- och affärsteam. Vi ser fram emot partnerskapet med Maas och tror att vi tillsammans kommer att föra ut innovation på marknaden. Spengler är ett perfekt komplement till Crem på teknik-, produkt- och marknadsområdet. Att entreprenörskap står i centrum för båda företagen är en viktig faktor som kommer att underlätta en framgångsrik integration av företagen.”

För ytterligare information, kontakta Karl-Johan Willén, Partner och investeringsansvarig på Priveq, på 070-950 88 25 alt karljohan.willen@priveq.se.

Mer information finns även på Crems hemsida www.creminternational.se.