Nyheter

Ny VD i ByggPartner

By 09/04/2013oktober 28th, 2020No Comments

Styrelsen i ByggPartner har utsett Sverker Källgården till ny VD i ByggPartner. Sverker är idag affärsområdeschef på Hufvudstaden och har en tidigare lång och bred erfarenhet från NCC. Sverker Källgården efterträder Bo Olsson, som sedan i oktober 2012 varit tillförordnad VD.

Gedigen och bred erfarenhet
”Vi är mycket nöjda med att få in Sverker Källgården som ny VD i ByggPartner. Sverker har en lång och gedigen erfarenhet från byggbranschen och har arbetat i branschen i många olika befattningar. Dessutom har Sverker genom sina år på Hufvudstaden fått en stor erfarenhet från beställarsidan, vilket är viktigt för att förstå kunder och partneringprojekt. Förutom den breda erfarenheten från entreprenadsidan och beställarsidan besitter Sverker en bevisad ledarförmåga, ett engagemang och en personlighet som passar väl för bolaget. I Sverker har vi hittat en person som både har en gedigen erfarenhet och är duktig på att bygga stabila kundrelationer”, säger Claes Kjellander, styrelseordförande ByggPartner.

Sverker Källgården har under sin tid på NCC arbetat med flertalet befattningar såsom platschef, projektchef, arbetschef, affärschef och avdelningschef. På Hufvudstaden har Sverker arbetat med fastighetsutveckling, fastighetsförvaltning och ingår i Hufvudstadens ledningsgrupp.

”Jag gillar ByggPartners kärnvärden och filosofi och ser fram emot att få jobba i ett företag där entreprenad och byggverksamhet är kärnverksamhet”, säger Sverker Källgården, ByggPartners blivande VD.

Växer vidare
ByggPartner är ett snabbt växande byggentreprenadföretag med rötter i Dalarna. Sedan starten 1992 har bolaget fokuserat på att utveckla ett modernt, industriellt byggande. Under 2010 förvärvades det Stockholmsbaserade BOL Entreprenad. Verksamheten bedrivs i Dalarna, Mälardalen och Stockholm. Bolagets verksamhet omfattar byggentreprenad, byggservice, stambyten, nyproduktion, ställningsbyggnation och till en mindre del även kompletterande fastighetsutveckling.

För kalenderåret 2012 omsatte bolaget cirka 1,2 mdr SEK och sysselsätter ca 400 årsanställda.

Målsättningen är att befästa sin position som ett av de starkaste byggentreprenadbolagen efter riksbyggarna.

Tillträde
Sverker Källgården tillträder sin tjänst som VD under augusti 2013 och under en övergångsperiod kommer Bo Olsson, avgående t f VD, att fungera som senior rådgivare till ByggPartner.

”Det känns riktigt bra att få Sverker med sin breda kompetens och erfarenhet på plats i ByggPartner. Jag ser fram emot att arbeta, via styrelsen, tillsammans med honom”, säger Bo Olsson, avgående VD i ByggPartner.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Claes Kjellander, styrelseordförande ByggPartner
Tel +46-705-75 68 05
claes.kjellander@one.se

[hr top=”20″ bottom=”20″][register_getpdf pdftitle=”Pressmeddelande” pdflink=”https://www.priveq.se/wp-content/uploads/2015/11/PRESSMEDDELANDE-2013-04-08.pdf”][hr top=”20″ bottom=”20″]