Pilot Flight Academy, Nordens ledande skola för kommersiell pilotutbildning, tar in Priveq Investment som tillväxtpartner för att ytterligare stärka bolagets position och accelerera tillväxten. Priveq och externa styrelsemedlemmar adderas till ägargruppen tillsammans med bolagets två grundare, tillika VD och teknisk direktör.

Pilot Flight Academy (”PFA”), grundades 2008 i Norge och har idag två baser, Torp Sandefjord flygplats och Notodden flygplats, där det bedrivs kommersiell pilotutbildning för ca 350 studenter. Bolaget har uppvisat god tillväxt under senare år drivet av en högkvalitativ utbildningsorganisation i kombination med en stor global efterfrågan på piloter. Utbildningen bedrivs i moderna faciliteter och med en välinvesterad flygplansflotta och simulatorpark.

“Den plattform vi målmedvetet byggt upp under tio år i kombination med den starka underliggande tillväxt vi ser i efterfrågan ger oss stora möjligheter att på ett positivt sätt fortsätta utveckla PFA till gagn för våra studenter, de internationella flygbolagen och våra anställda. Genom att Priveq kommer in som delägare förbättras våra möjligheter till utveckling och vi ser fram emot att tillsammans accelerera värdeskapandet för både organisationen och kunderna.” säger Frode Granlund, grundare och VD i PFA.

”Jag är imponerad av det starka engagemang och den kvalitetsmedvetenhet som genomsyrar all aktivitet och alla beslut i organisationen och jag ser väldigt mycket fram emot att tillsammans med ledningen och styrelsen fortsätta utveckla den högklassiga akademi som byggts upp.” , säger Keith Fransson, nytillträdd styrelseordförande i PFA.

”Vi är väldigt glada över att få möjligheten att arbeta tillsammans med bolagets kompetenta ledning för att på ett positivt sätt fortsätta den tillväxtresa som inletts”, säger Karl-Johan Willén, Partner på Priveq.

Henrik Jatko, Investeringsansvarig på Priveq adderar: ”Vi har under en längre tid noterat de starka underliggande makrotrenderna som talar för god efterfrågan på välutbildade nyutexaminerade piloter framöver och vi är väldigt imponerade av den kvalitativa utbildningsorganisation som byggts upp och det positiva renommé som bolaget har bland studenter, flygbolag och anställda.”

Håkan Martin Nordqvist, Priveqs samarbetspartner i Norge, har varit viktig för affärens genomförande.

För ytterligare information kontakta:

Frode Granlund, grundare och VD, Pilot Flight Academy
Tel: +47 41 55 16 11
frode@pilot.no

Keith Fransson, Styrelseordförande PFA
Tel: +46 (0)70 991 91 82
keith.fransson@barryadvisory.se

Henrik Jatko, Investeringsansvarig, Priveq Investment
Tel: +46 (0)70 874 36 86
henrik.jatko@priveq.se

Om Pilot Flight Academy
Pilot Flight Academy är Nordens ledande akademi för kommersiell pilotutbildning. Bolaget har cirka 100 anställda och utbildningen bedrivs vid två baser i Norge, Torp Sandefjord flygplats samt Notoddens flygplats. Bolaget grundades år 2008 och utbildar i dagsläget cirka 350 internationella studenter i moderna lokaler och med en välinvesterad flygplansflotta och simulatorpark. Verksamheten omsätter idag över 150 miljoner NOK. Huvudkontoret är beläget på Torp Sandefjords flygplats.

För ytterligare information, se www.pilot.no.

För ytterligare information, kontakta

Henrik Jatko
Partner & Investeringsanvarig
Telefon: 08-459 67 75
Mobil: 070-874 36 86
E-post: henrik.jatko@priveq.se