Priveq Investment Fund IV (”Priveq”) har, tillsammans med övriga ägare, ingått avtal om att avyttra Scanhold AB (”Scanmast”) till Volati AB (”Volati”). Under Priveqs ägarperiod har Scanmast stärkt sin marknadsposition i Sverige och Norge och etablerat verksamhet i Finland.

Scanmast är en leverantör av lösningar inom kritisk infrastruktur till kunder inom telekom, belysning, säkerhet och industri. Bolaget genomför kompletta projekt – från projektplanering, beräkning och design till byggnation, installation och underhåll. Scanmast har huvudkontor i Mora och har ca 80 anställda.

Under Priveqs ägande har Scanmast stärkt sin marknadsposition ytterligare i Sverige och Norge samt etablerat verksamhet i Finland. Försäljningen har växt till cirka 300 MSEK fördelat på dessa tre länder. Därtill har Scanmast framgångsrikt expanderat inom kritiska infrastruktursegment utanför telekom.

“Scanmast har skapat en stark plattform för fortsatt tillväxt inom kritisk infrastruktur. Vi vill tacka ledningen och de anställda, ledda av Ann-Charlotte, samt styrelsemedlemmarna för denna bedrift. Vi önskar dem lycka till på den fortsatta resan med Scanmasts nya ägare.” säger Johan Koch, Partner och investeringsansvarig på Priveq Advisory AB, rådgivare till Priveq Investment Fund IV.

“Tillsammans med Priveq har vi lagt grunden för den fortsatta tillväxtresan. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla Scanmast tillsammans med Volati.“, säger Ann-Charlotte Andersson, VD på Scanmast.

Tillträde beräknas äga rum den 30 juni.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Koch, Partner Priveq
+46 70 813 04 18
johan.koch@priveq.se

Ann-Charlotte Andersson, VD Scanmast
+46 73 412 59 69
ann-charlotte.andersson@scanmast.se

För ytterligare information, kontakta

Johan Koch
Partner & Investeringsansvarig
Telefon: 08-459 67 67
Mobil: 070-813 04 18
E-post: johan.koch@priveq.se