Nyheter

Priveq förvärvar Inwido Home Improvement

By 16/05/2012oktober 28th, 2020No Comments

Priveq Investment Fund IV (”Priveq Fund”) förvärvar, via ett nybildat holdingbolag, Inwido Home Improvement AB (IHI), en ledande leverantör av interiörprodukter för golv, väggar, trappor samt förvaring, av Inwido AB. Bolagets ledning går samtidigt in som delägare i bolaget. Försäljningen, som är villkorad av berörda myndigheters godkännande, beräknas slutföras under sommaren 2012.

IHI är ett välskött och lönsamt bolag som säljer en rad olika interiörprodukter till golv, väggar, trappor samt förvaring. Verksamheten bedrivs i två bolag under egna varumärken, Lundbergs och Duri, som båda har marknadsledande positioner i Sverige inom sina huvudsakliga produktsegment. Verksamheten har ca 80 anställda och omsättningen 2011 uppgick till 274 Mkr med ett rörelseresultat (EBITA) om 26 Mkr.

”IHI erbjuder ett stort antal högkvalitativa produkter inom interiörlösningar till en bred kundbas. Lundbergs och Duris starka marknadspositioner i Sverige utgör en stabil bas väl rustat för ytterligare expansion i Norden, både organiskt och via förvärv”, säger Karl-Johan Willén, Partner och Investeringsansvarig på Priveq Advisory AB och fortsätter: ”Med vår erfarenhet och kunskap av bolag i samma tillväxtfas och med liknande expansionsmöjligheter är vår förhoppning att vi ska bidra till en framgångsrik utveckling.”

”Vi ser verkligen fram emot att ta del av Priveqs erfarenhet som ägare i över 100 tillväxtbolag. Det kommer att hjälpa oss att ta nästa steg i vår utveckling”, säger Staffan Jehander, VD för Inwido Home Improvement AB.

Karl-Johan Willén, Partner och Investeringsansvarig, Priveq Advisory AB
Tel. 0709-50 88 25
karljohan.willen@priveq.se

Staffan Jehander, VD, Inwido Home Improvement AB
Tel. 0706-58 83 93
staffan.jehander@duri.se

[hr top=”20″ bottom=”20″][register_getpdf pdftitle=”Pressmeddelande” pdflink=”https://www.priveq.se/wp-content/uploads/2015/11/Pressmeddelande-2012-05-16.pdf”][hr top=”20″ bottom=”20″]