Nyheter

Priveq investerar i Office Management

By 28/05/2012oktober 28th, 2020No Comments

Priveq Investment Fund IV L.P. (”Priveq Investment”) investerar, via ett nybildat holdingbolag, i Office Management (”OM”), en heltäckande leverantör inom kontor, kommunikation och IT. Bolagets grundare, Johan Tilander, kvarstår som största ägare efter Priveq Investment och äger, tillsammans med OM:s tidigare ägare, ca 35 % av bolaget. Ägarförändringen är ett led i att stärka OM i dess tillväxtstrategi med målet att dubbla omsättningen inom en femårsperiod.

Office Management är ett expansivt, välskött och lönsamt företag inom kompletta kontorslösningar med stor tillväxtpotential. Företaget grundades 1993 av Johan Tilander och har sedan dess uppvisat en god lönsam tillväxt och över tid adderat fler affärsområden fram till dagens heltäckande erbjudande inom produkter och lösningar för kontor. För räkenskapsåret 2011 omsatte bolaget drygt 600 MSEK med ett rörelseresultat (EBITDA) om cirka 53 MSEK.

”OM:s kompletta erbjudande inom kontorslösningar kombinerat med en omfattande kundbas skapar en mycket god plattform för fortsatt expansion. Bolaget har en effektiv säljorganisation vilket kombinerat med ett starkt serviceerbjudande skapar mervärde för kunderna och som gör det mycket intressant för oss att investera i OM:s fortsatta utveckling” säger Mats Hjerpe, Partner och Investeringsansvarig på Priveq Advisory AB, rådgivare till Priveq Investment och fortsätter: ”Vi har följt OM:s framgångar under många år och vår förhoppning är att vi nu genom vår omfattande erfarenhet av att investera i ägarledda tillväxtbolag skall kunna medverka till en fortsatt lönsam expansion.”

”Jag ser Priveq som bästa möjliga partner för OM i den fortsatta tillväxten och utvecklingen av bolaget där Priveq kommer att tillföra oss styrka i strategifrågor, förvärvsplaner och inte minst i styrelsearbetet – där jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Priveq” säger Johan Tilander, grundare och största ägare i OM efter Priveq Investment.

”Att få in en kapitalstark delägare med så stor erfarenhet av expansiva bolag är mycket intressant både för bolaget och ledningen och hjälper oss ta nästa steg i vår utveckling” säger Mats Ågren, VD Office Management.

För ytterligare information kontakta:
Mats Hjerpe, Partner och Investeringsansvarig, Priveq Advisory AB
Tel. 08-459 67 71
mats.hjerpe@priveq.se

Johan Tilander, Grundare, Office Management
Tel. 073-620 30 01
johan.tilander@serafim.se

Mats Ågren, VD, Office Management
Tel 08-734 30 02
mats.agren@officemanagement.se

[hr top=”20″ bottom=”20″][register_getpdf pdftitle=”Pressmeddelande” pdflink=”https://www.priveq.se/wp-content/uploads/2015/11/Pressmeddelande-2012-05-28.pdf”][hr top=”20″ bottom=”20″]