Nyheter

Priveq investerar i akea

By 31/08/2015oktober 28th, 2020No Comments

Priveq Investment Fund IV (”Priveq Investment”) blir, via ett nytt holdingbolag, ny majoritetsägare i Anläggning & Kabel Entreprenad i Malmö AB (”akea”), en ledande leverantör av tjänster till kabel- och anläggningsentreprenader i södra Sverige. Bolagets VD Peter Condrup kommer tillsammans med övriga aktieägare att kvarstå med cirka 40 procents ägande. Investeringen kommer ge akea ytterligare förutsättningar att stärka dess erbjudande och fortsätta den framgångsrika expansionen.

akea är ett välskött och lönsamt företag med en stark position i södra Sverige, en region där det väntas ske betydande investeringar inom infrastruktur och anläggning de kommande åren. Bolagets fokus ligger i att vara en leverantör av tjänster till ledningsägare. Därtill erbjuder man även tjänster till traditionella anläggningsentreprenader. Företaget grundades år 2008 och har uppvisat god organisk tillväxt och lönsamhet sedan dess. Räkenskapsåret 2014 omsatte akea cirka 424 MSEK med ett rörelseresultat (EBIT) om cirka 38 MSEK.

”akeas starka position som leverantör av tjänster till kabel- och anläggningsentreprenader i södra Sverige är en god grund för fortsatt expansion. Bolaget har en stark kultur och hängiven personal som skapar nöjda och trogna kunder. Vi är glada att få möjlighet att investera i akea och ser fram emot att få vara en aktiv partner under den spännande resa som bolaget har framför sig.” säger Karl-Johan Willén, investeringsansvarig på Priveq Advisory AB, rådgivare till Priveq Investment.

”Vi är mycket nöjda med att få in Priveq Investment som ny partner i akea. Priveq är med sin finansiella styrka och breda erfarenhet från över 100 tillväxtbolag, en perfekt partner för akea när vi tar nästa steg i vår utveckling.” säger Peter Condrup, VD för akea.

UB Capital har varit rådgivare till akea och dess ägare i processen.

För ytterligare information kontakta:
Karl-Johan Willén, Partner och investeringsansvarig, Priveq Advisory AB
Tel. +46-70-950 88 25
karljohan.willen@priveq.se

Peter Condrup, VD, Anläggning & Kabel Entreprenad i Malmö AB
Tel. +46-73-322 00 25
peter.condrup@akeab.se

[hr top=”20″ bottom=”20″][register_getpdf pdftitle=”Pressmeddelande” pdflink=”https://www.priveq.se/wp-content/uploads/2015/11/akea-pressmeddelande-2015-08-31.pdf”][hr top=”20″ bottom=”20″]