Nyheter

Priveq investerar i CSAMs tillväxt

By 16/05/2014december 4th, 2020No Comments

Priveq Investment Fund IV (”Priveq Investment”) tillför, via holdingbolaget CSAM Invest AS, expansionskapital till CSAM Health AS (”CSAM”), en ledande leverantör av mjukvara till sjukvården i Norge och Sverige. Bolagets grundare tillika företagsledning kommer tillsammans med övriga anställda att förbli majoritetsägare i bolaget, där Priveqs kapitaltillskott kommer att ge CSAM ytterligare förutsättningar att fortsätta sin framgångsrika expansion.

CSAM är ett välskött och lönsamt företag som har uppvisat en stark tillväxt. Bolaget erbjuder mjukvara till vårdgivare i Norge, Sverige och Storbritannien, med särskilt fokus på behandlingsområdena cancer och mödravård, samt en plattform för samverkan mellan vårdspecifik programvara. Företaget grundades av nuvarande VD år 2007 och har de sista fyra åren uppvisat god lönsam tillväxt, både organiskt och genom förvärv. Räkenskapsåret 2013 omsatte CSAM cirka 84 MNOK. CSAMs huvudkontor finns i Oslo, Norge och bolaget har totalt 70 anställda.

”CSAMs starka produkterbjudande inom sina nischer kombinerat med en stark kundbas, skapar en bra grund för fortsatt expansion. Bolaget har en hängiven och stark personal och ett erbjudande som skapar mervärde för både vårdgivare och patienter. Vi ser fram emot att få vara en aktiv partner under den spännande resa som bolaget har framför sig.” säger Louise Nilsson, investeringsansvarig på Priveq Advisory AB, rådgivare till Priveq Investment.

”Vi är mycket nöjda med att få in Priveq Investment som ny, aktiv delägare i CSAM. Priveq är med sin breda erfarenhet från över 100 tillväxtbolag och finansiella styrka, en perfekt partner för CSAM i dess fortsatta tillväxtresa.” säger Ansgar Gabrielsen, styrelseordförande för CSAM Health AS.

Credit Suisse har varit rådgivare till CSAM i processen.

För ytterligare information kontakta:
Louise Nilsson, Partner och investeringsansvarig, Priveq Advisory AB
Mob: +46 709 50 95 50
louise.nilsson@priveq.se

Ansgar Gabrielsen, ordförande, CSAM Health AS
Tel. +47 97 97 27 33
ansgar.gabrielsen@csamhealth.com

Sverre Flatby, VD, CSAM Health AS
Tel. +47 91 59 91 59
sverre.flatby@csamhealth.com

För ytterligare information, kontakta

Louise Nilsson
Partner & VD
Telefon: 08-459 67 63
Mobil: 070-950 95 50
E-post: louise.nilsson@priveq.se