Nyheter

Priveq investerar i Kung Markatta

By 29/04/2013oktober 28th, 2020No Comments

Priveq Investment Fund IV (”Priveq Investment”) blir, via ett nybildat holdingbolag, ny majoritetsägare i Kung Markatta AB, ett ledande företag inom distribution och marknadsföring av ekologiska och naturliga produkter i Sverige. Bolagets nuvarande ägare, Peter Enberg, Stefan Wilhelmson och VD Anders Dahlin, förblir betydande aktieägare. Ägarförändringen kommer att ytterligare stärka Kung Markattas position och förverkliga den spännande tillväxtpotential som bolaget har.

Kung Markatta är ett välskött och lönsamt företag med en stark position i den expansiva ekologiska marknaden. Företaget, som grundades 1983 i Örebro, har visat en stark utveckling sedan förvärvet 2004 av Peter Enberg och hans partners. Förutom sitt eget välkända ekologiska varumärke Kung Markatta distribuerar och marknadsför bolaget även en stor portfölj av andra varumärken såsom Alpro, Rice Dream, Yogi Tea, Green & Black’s och många andra. För räkenskapsåret 2012 omsatte bolaget cirka 200 MSEK.

“Kung Markattas starka position på den svenska marknaden skapar en mycket god plattform för fortsatt expansion. Företaget har en beprövad affärsmodell i kombination med en attraktiv och växande portfölj av produkter som uppskattas av både kunder och konsumenter. Vi är glada över att få möjlighet att investera i Kung Markatta när de nu går in i nästa steg i sin utveckling” säger Henrik Westfeldt, investeringsansvarig på Priveq Advisory AB, rådgivare till Priveq Investment, och fortsätter: ”Vi är imponerade av företagets utveckling och starka ledning och tror att vi kan tillföra både erfarenhet och kompetens från våra andra tillväxtbolag”.

”Jag ser Priveq Investment som den perfekta partnern för Kung Markatta och dess tillväxtstrategi, och ser mycket fram emot att arbeta med Priveq och att fortsätta stödja Kung Markatta som styrelseledamot”, säger Peter Enberg.

”Tillgången till en stark finansiell partner med bred erfarenhet från över 100 tillväxtbolag är mycket positivt för bolaget. Vi har en tydlig expansionsstrategi för framtiden och jag är övertygad om att Priveq Investment kommer att hjälpa oss att ta nästa steg i vår utveckling.” säger Anders Dahlin, VD för Kung Markatta.

Strata Advisory AB var finansiell rådgivare till Kung Markatta och dess ägare.

För ytterligare information kontakta:
Henrik Westfeldt, Partner och investeringsansvarig, Priveq Advisory AB
Tel. +46-8-459 67 65
henrik.westfeldt@priveq.se

Anders Dahlin, VD, Kung Markatta
Tel. +46-19 307 311
anders.dahlin@kungmarkatta.se

Peter Enberg
Tel +46-708 692 203
peter.enberg@kungmarkatta.se

[hr top=”20″ bottom=”20″][register_getpdf pdftitle=”Pressmeddelande” pdflink=”https://www.priveq.se/wp-content/uploads/2015/11/Kung-Markatta-Pressmeddelande.pdf”][hr top=”20″ bottom=”20″]