Nyheter

Priveq investerar i Smoke Free Systems

By 10/02/2012oktober 28th, 2020No Comments

Priveq Investment Fund IV L.P. (”Priveq Fund”) blir, via ett nybildat holdingbolag, ny majoritetsägare i Smoke Free Systems, som är en världsledande nischaktör för skydd mot passiv rökning, med en omsättning om cirka 200 MSEK. Dan Pitulia, tidigare VD för Carmel Pharma, tidigare delägt av Priveq Investment, investerar tillsammans med Priveq Fund och tillträder som ny VD i Smoke Free Systems (”SFS”) i samband med investeringen.

Smoke Free Systems är ett välskött och lönsamt nischföretag med stor tillväxtpotential inriktat på skydd mot passiv rökning. Företaget har sitt ursprung i Sverige, där man redan i början av 1990-talet införde nya lagar och regleringar mot rökning inomhus. Genom att utgå från kunskaperna från dessa lagar har Smoke Free Systems blivit marknadsledande i Europa inom hantering av skydd mot tobaksrök och passiv rökning på arbetsplatser. För räkenskapsåret 2010/11 omsatte bolaget cirka 196 MSEK med ett rörelseresultat (EBITDA) på cirka 60 MSEK.

”SFS:s starka position på den europeiska marknaden skapar en mycket god plattform för fortsatt expansion. Vi har följt bolagets utveckling på avstånd under ett antal år och är mycket nöjda med att nu få möjlighet att investera i ett världsledande nischbolag med stor potential i befintliga och nya marknader” säger Mats Hjerpe, Partner och Investeringsansvarig på Priveq Advisory AB, investeringsrådgivare till Priveq Fund och fortsätter: ”Att vi nu återigen får möjlighet att jobba med Dan Pitulia är fantastiskt spännande och vi ser fram emot vad Dan med sin erfarenhet och sitt kontaktnät kan bidra med till bolagets fortsatta tillväxt”.

”Jag ser SFS som en spännande plattform att bygga vidare på och ser fram emot att arbeta tillsammans med Priveq igen och att få utveckla SFS vidare tillsammans med befintlig personal på nuvarande och nya marknader” säger Dan Pitulia.

För ytterligare information kontakta:
Mats Hjerpe, Partner och Investeringsansvarig, Priveq Advisory AB
Tel. 08-459 67 71
mats.hjerpe@priveq.se

Dan Pitulia, VD, Smoke Free Systems
Tel. 070-972 08 38
dan.pitulia@smokefreesystems.com

[hr top=”20″ bottom=”20″][register_getpdf pdftitle=”Pressmeddelande” pdflink=”https://www.priveq.se/wp-content/uploads/2015/11/Pressmeddelande-SFS-2012-02-10.pdf”][hr top=”20″ bottom=”20″]