Priveq Investment IV (”Priveq”) har tillsammans med övriga ägare avyttrat 21grams (”21grams”) till belgiska fintechbolaget Unifiedpost Group efter en framgångsrik ägarperiod inkluderande tre tilläggsförvärv som inneburit expansion till nya geografier samt nya affärsområden.

21grams hjälper företag med stora kommunikationsvolymer att optimera och digitalisera sina utskick på ett sätt som stärker deras affärer och kundrelationer. 21grams har sitt huvudkontor i Stockholm med ca 70 medarbetare och omsätter ca 770 MSEK. Exempel på kunder är AGA, Länsförsäkringar, Rädda Barnen, ST1, Tele2, Unicef och Vasakronan.

Under Priveqs ägarperiod har 21grams uppvisat en god organisk tillväxt kombinerat med ett par tilläggsförvärv som etablerat bolaget på nya geografiska marknader och även utökat affärserbjudandet. Omsättningen har ökat från ca 500 MSEK vid Priveqs investering till ca 770 MSEK med ökad lönsamhet. Genom att vara innovativa och snabbfotade har erbjudandet utvecklats i takt med marknadens digitalisering och efterfrågan på betalningslösningar. Från en låg andel av digitaliseringserbjudanden när Priveq investerade i 21grams 2015 hanterar bolaget nu var fjärde e-faktura i Sverige.

”21grams har utvecklats starkt under vår tid som ägare. Bolaget har genom sin innovationsförmåga och lyhördhet till kunder byggt vidare på sin sedan tidigare starka position. I och med förvärvet från Unifiedpost Group öppnas ytterligare möjligheter att stärka kunderbjudandet och att vara plattformen för fortsatt expansion i Norden. 21grams starka kultur och engagerade medarbetare har varit en förutsättning för denna framgång” säger Louise Nilsson, partner på Priveq Advisory AB, rådgivare till Priveq Investment IV samt avgående styrelseledamot i 21grams.

”Tillsammans med Priveq har vi byggt struktur och lagt grunden för en fortsatt stark tillväxt på nya marknader och med nya erbjudanden. Vi är mycket nöjda med Priveq-samarbetet genom åren, speciellt kring förvärvs- och strategifrågor. 21grams ledning är glada över att Unifiedpost Group har en stark tillväxtagenda som gör att vi kan fortsätta och ta nästa kliv på vår tillväxtresa.” säger Stefan Blomqvist, VD i 21grams.

För ytterligare information kontakta:
Louise Nilsson, Partner och investeringsansvarig, Priveq Advisory AB
Tel: +46 (0)709 50 95 50
louise.nilsson@priveq.se

Stefan Blomqvist, VD, 21grams
Tel. + 46 (0)76 808 21 21
stefan.blomqvist@21grams.com

För ytterligare information, kontakta

Louise Nilsson
Partner & VD
Telefon: 08-459 67 63
Mobil: 070-950 95 50
E-post: louise.nilsson@priveq.se