Priveq Investment är ny majoritetsägare i Industri-Matematik International AB (”IMI”), en ledande leverantör av affärskritisk mjukvara inom logistik med huvudkontor i Linköping. IMI:s mjukvarulösningar utgör en central funktion i att automatisera och effektivisera arbetsprocesser och inriktar sig på de kunder som hanterar de största och mest komplexa distributionsnätverken.

IMI har sedan starten 1967 utvecklat och integrerat konfigurerbara systemlösningar som gör distributionen av snabbrörliga produkter till en konkurrensfördel för internationella och marknadsledande handelsföretag. Idag hanterar mjukvaran över 1 miljard orderrader årligen och IMI:s kunder inkluderar några av de största grossisterna, dagligvaruhandlarna, apotekskedjorna och 3PL-företagen i Norden, Europa och Nordamerika. IMI har mer än 80 anställda och omsatte omkring 170 MSEK under 2020.

“Priveq har följt IMI:s utveckling under flera år och vi är väldigt glada att nu få investera och ingå partnerskap med ledningen för att accelerera tillväxten. Vi är imponerade av IMI:s starka kunderbjudande och den nära relationen till dessa, vilket är en stabil grund för fortsatt expansion med befintliga såväl som nya kunder”, säger Senai Ayob, Partner och Investeringsansvarig på Priveq.

”Med Priveq som ägare kommer vi utöka investeringarna i vår mjukvara, i försäljning och marknadsföring samt i vårt team. Det kommer stärka vår marknadsposition ytterligare och hjälpa våra kunder att utveckla mer effektiva och hållbara logistiklösningar”, säger Niklas Rönnbäck, VD på IMI.

Priveq fick rådgivning av Setterwalls, Deloitte, Cupole och Omegapoint i samband med transaktionen.

För ytterligare information kontakta:

Senai Ayob, Partner Priveq
+46 70 459 23 61
senai.ayob@priveq.se

Niklas Rönnbäck, VD IMI
+46 70 553 19 99
niklas.ronnback@im.se

Om IMI
IMI är ett internationellt mjukvaruföretag med kontor i Sverige och kunder i över 18 länder. IMI:s dedikerade och erfarna team av experter adderar kompetens till komplexa distributionsutmaningar och levererar skalbara lösningar som ökar kontrollen, effektiviteten och lönsamheten för globala logistikverksamheter. Denna kompetens gör oss till en effektiv och flexibel partner genom hela utvecklingsprocessen för våra kunder inom branscher såsom FMCG, detaljhandel, grossist och 3PL. Kärnan av vad vi gör är att säkerställa att handelsföretag kan leverera enligt sina löften – både idag och i framtiden. IMI:s logistiksystem har en enastående upptid om 99,9% och hanterar över en miljard orderrader årligen för 10 000 användare och 200 distributionscentraler.

För ytterligare information, kontakta

Senai Ayob
Partner & Investeringsansvarig
Telefon: 08-459 67 69
Mobil: 070-459 23 61
E-post: senai.ayob@priveq.se