Priveq Investment IV (”Priveq”) har tillsammans med övriga ägare avyttrat Nordic Room Improvement (”NRI”) till det svenska handelsföretaget Conventium, ett helägt dotterbolag till Profura Industri. NRI har under Priveqs ägarperiod genomfört flera förvärv och centraliserat logistik och företagsledningstjänster för hela koncernen.

 NRI är en koncern som utvecklar, marknadsför och säljer interiör-, exteriör- och renoveringsprodukter till konsumenter och proffs i Norden. Verksamheten bedrivs i huvudsak under tre egna varumärken – Lundbergs, JABO och Duri som har marknadsledande positioner inom sina respektive produktsegment. Koncernen har cirka 70 anställda och omsätter cirka 350 MSEK.

Under Priveqs ägarperiod har NRI genomfört förvärvet av JABO, ett ledande varumärke inom exteriörprodukter såsom staket, skärmar och friggebodar. Ett gemensamt logistikcentra har etablerats i Tranemo som hanterar samtliga NRI:s produkter. Kakel- och murtillbehörsföretaget KGC förvärvades 2016 och såldes för två år sedan till Bergman & Beving.

”NRI har skapat en effektiv gemensam plattform inom logistik, inköp, marknad och IT. Ledningen har gjort ett utmärkt jobb under denna process och skapat förutsättningar för en fortsatt tillväxt. Vi önskar dem lycka tillsammans med den nya ägaren”, säger Karl-Johan Willén, partner på Priveq Advisory AB, rådgivare till Priveq Investment IV samt avgående styrelseledamot i NRI.

”Jag uppskattar vårt nära samarbete med Priveq. Tillsammans har vi byggt en struktur och effektivitet som nu ligger till grund för att utveckla våra starka varumärken. Vi är glada över att få fortsätta utveckla NRI tillsammans med Profura och ser med spänning fram emot de närmsta åren, säger Lars Andréason, VD för NRI, i en kommentar till affären.

Övertagandet, som förutsätter konkurrensmyndighetens godkännande, beräknas ske den 1 april 2021.

För ytterligare information kontakta:

Karl-Johan Willén, Partner och investeringsansvarig, Priveq Advisory
Tel: +46 (0)709 50 88 25
karljohan.willen (at) priveq.se

Lars Andréason, VD, Nordic Room Improvement
Tel. + 46 (0)702 61 62 29
lars.andreason (at) nrigroup.se

För ytterligare information, kontakta

Karl-Johan Willén
Partner & Investeringsansvarig
Telefon: 08-459 67 66
Mobil: 070-950 88 25
E-post: karljohan.willen (at) priveq.se