Nyheter

Priveq – ny huvudägare för konsultbolaget Frontit

By 15/08/2018december 4th, 2020No Comments

Frontit, ett expansivt konsultbolag med tjänster inom management och IT, har tagit in Priveq Investment (”Priveq”) som ny huvudägare för den fortsatta expansionen. Frontit har sedan 2007 ägts och aktivt drivits av en enskild huvudägare, Pierre Bjurhager, tillsammans med ledning och övrig personal. Nu stärker bolaget sin position och fortsatta tillväxt med Priveq som huvudägare och partner.

Sedan 2007 har Frontit vuxit med kontor i Stockholm, Sundsvall, Västerås, Örebro, Norrköping och Malmö och har idag ca 190 anställda. Nu står det klart att Priveq är ny huvudägare i bolaget, Priveq är ett bolag med 35 års erfarenhet av att investera i lönsamma tillväxtbolag. Frontits inriktning och tillväxtresa fortsätter som tidigare med VD Anneli Angeling tillsammans med företagsledning och medarbetare. Tidigare ägare kommer fortsatt att ingå i ägargruppen.

Företaget erbjuder erfarna konsulter inom management och IT till såväl privat som offentlig sektor. Frontit bidrar med kompetens och kraft till företags och organisationers förändringsarbeten. Företaget har i sju år i rad utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser av ”Great Place to Work” och hade år 2017 en omsättning på 188,5 MSEK.

Frontit är ett värderingstyrt bolag med en öppen och inkluderande företagskultur med visionen ”att utveckla individer och verksamheter att nå sin fulla potential”. Det var mycket viktigt att hitta en partner som förstår och respekterar denna kultur och värdegrund och ser potentialen framåt. Priveq delar Frontits värderingar och investerar ofta i bolag med samma storlek och stark egen ledning.

”Vi är imponerade över hur Frontit genom sitt tjänsteerbjudande skapat sig en nischad position på den svenska marknaden. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans framöver och aktivt bidra till Frontits framtida tillväxt- och utvecklingsresa.” säger Henrik Westfeldt, Partner på Priveq.

”Vi är väldigt glada över att Priveq är ny tillväxtpartner till Frontit. Vi ser fram emot att ta nästa steg i vår utveckling och är övertygade om att Priveq, med sin breda erfarenhet från över 100 tillväxtbolag, kommer att kunna bidra till en spännande utveckling framöver”, säger Anneli Angeling, VD på Frontit.

För ytterligare information kontakta:

Henrik Westfeldt, Partner och investeringsansvarig, Priveq Investment
Tel: +46 (0)70 872 16 66
henrik.westfeldt@priveq.se

Anneli Angeling, VD Frontit
Tel: +46 (0)70 221 12 58
anneli.angeling@frontit.se

Om Frontit
Frontit hjälper företag och organisationer att lyckas med förändringsarbete genom effektiva konsulttjänster inom verksamhet och IT och brinner för att skapa extraordinära och hållbara resultat genom att utveckla individer och verksamheter till sin fulla potential. Företaget har cirka 190 medarbetare i Stockholm, Sundsvall, Västerås, Örebro, Norrköping och Malmö och har utsetts till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser sju år i rad.
För ytterligare information, se www.frontit.se

För ytterligare information, kontakta

Henrik Westfeldt
Partner & Investeringsansvarig
Telefon: +46 8 459 67 65
Mobil: +46 70 872 16 66
E-post: henrik.westfeldt@priveq.se