Nyheter

Priveq – ny tillväxtpartner för Lamiflex

By 16/07/2018december 4th, 2020No Comments

Lamiflex, en global leverantör av industriella förpackningslösningar med fokus primärt på stål– och aluminiumindustrin, kommer att ta in Priveq Investment (”Priveq”) som ny tillväxtpartner för framtiden. VD, övrig företagsledning och tidigare huvudägare kommer fortsatt att ingå i ägargruppen.

Lamiflex grundades år 1992 och tog sin början i produkten ”Lamiflex” som skyddar stålrör och stänger under transport. Produktportföljen har idag vuxit till att erbjuda kompletta lösningar till ett flertal industrier, bland annat olja och gas samt bilindustrin. Företaget har verksamhet i sju länder med huvudkontor i Nyköping, Sverige och totalt 63 anställda.

Stålproduktionen, frånsett Kina, har legat på en förhållandevis jämn nivå de senaste 30 åren även under ekonomisk nedgång och vid volatila stålpriser. De senaste åren har ett strukturskifte på marknaden för förpackningslösningar till stål- och aluminiumindustrin påbörjats från främst stålskydd och icke-automatiserade processer mot plastskydd och automatisering, vilket förväntas driva Lamiflexs adresserbara marknad i främst Europa och Sydkorea. I och med partnerskapet med Priveq skapas goda förutsättningar för fortsatt tillväxt och utveckling av bolaget.

”Vi är imponerade av hur Lamiflex har lyckats etablera sig som en nischad aktör med ett starkt erbjudande och unik position på marknaden. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Lamiflex och aktivt supportera bolaget framöver.” säger Johan Koch, Partner på Priveq.

”Vi är väldigt glada över att få in Priveq som tillväxtpartner i Lamiflex. Priveq har bred erfarenhet från över 100 tillväxtbolag och vi är övertygade om att Priveq kommer att hjälpa oss att ta nästa steg i vår utveckling”, säger Adrian Robért, VD på Lamiflex.

”Som styrelseordförande och delägare lämnar jag efter 12 år med Lamiflex med varm hand över stafettpinnen till Priveq. Vi gamla huvudägare kommer fortsatt investera och följa Lamiflex in i nästa tillväxtfas och vi är förvissade om att Priveq är rätt partner att göra det tillsammans med.” säger Wiking Henricsson, avgående styrelseordförande i Lamiflex.

För ytterligare information kontakta:

Johan Koch, Partner och investeringsansvarig, Priveq Investment
Tel: +46 (0)70 813 04 18
johan.koch@priveq.se

Adrian Robért, VD Lamiflex
Tel: +46 (0)72 858 99 81
adrian.robert@lamiflex.se

Om Lamiflex
Lamiflex är en global leverantör av industriella förpackningslösningar för stål-, aluminium-, kabel, samt olje- och gasindustrin. Produktportföljen innehåller material, maskiner, tjänster och metoder för optimala förpackningslösningar. Lamiflexkoncernen har huvudkontor i Nyköping, Sverige och dotterbolag över hela världen.

För ytterligare information, se www.lamiflex.se

För ytterligare information, kontakta

Johan Koch
Partner & Investeringsansvarig
Telefon: 08-459 67 67
Mobil: 070-0813 04 18
E-post: johan.koch@priveq.se