Nyheter

21 Grams förvärvar Addoro AB

By 24/02/2017december 4th, 2020No Comments

21 Grams förvärvar 100% av aktierna i Addoro AB, samt tillgångarna i Addoro Nordic AB som varit bolagets nordiska distributör. Grundarteamet och samtliga anställda i Addoro följer med i förvärvet och verksamheten blir ett eget affärsområde hos 21 Grams.

Addoro utvecklar och saluför en marknadsledande molnbaserad lösning för dokumentdesign och dokumentdistribution, där användaren själv styr sin affärskommunikation oavsett affärssystem och distributionskanal.

Bolaget som grundades 2009, är från början en spinoff från StreamServe AB, som sedermera blev uppköpt av kanadensiska mjukvarukoncernen OpenText (Nasdaq, OTEX).

Addoro har idag över 500 kunder inom flera olika segment och har bland annat varit framgångsrika inom lösningar för fastighetsbolag. Bland andra kunder märks Brio, Office Depot och Ikano.

”- Vi är mycket glada att få Addoro ombord i 21Gramsgruppen. Samtliga i Addoroteamet har mer än 15 års erfarenhet av dokumenthantering och tillhör den absoluta eliten inom utveckling av mjukvara och tjänster inom området”, säger Stefan Blomqvist, VD på 21 Grams.

”- Addoro har utvecklats bra, men behöver nu komma in i en större struktur för att ta tillvara på alla marknadsmöjligheter till fullo och därmed ta bolaget till nästa nivå tillväxtmässigt och även vidare internationellt”, inleder Lars Granelli, VD på Addoro AB.

”- Med 21 Grams storlek och position kan vi skala upp Addoro snabbare mot både fler partners och större kunder. Vi har samarbetat framgångsrikt med 21 Grams i många år och nu bygger vi vidare på detta fundament tillsammans”, avslutar Granelli.

För 21 Grams är förvärvet av Addoro en naturlig utveckling som förenklar för våra kunder att komma åt våra kostnadseffektiva fysiska postlösningar samt den flora av digitala alternativ som nu finns med e-faktura, e-brevlådor m.m. i flera länder. Deras självservicefunktion är i särklass vilket gör det både enklare och billigare för kunderna att själva designa sina dokument och hålla dem uppdaterade via enkla webgränssnitt. Med Addoro får 21Grams även ett nytt lokalkontor i Göteborg med närhet till våra viktiga kunder i regionen”, avslutar Blomqvist.

För ytterligare information kontakta:

Stefan Blomqvist, VD, 21 Grams
Tel: 076-808 21 21
stefan.blomqvist@21grams.com

Lars Granelli, VD Addoro AB
Tel: 073-540 55 92
lars.granelli@addoro.com

Om 21 Grams

21 Grams grundades 2004 och är ett svenskt tjänsteföretag som erbjuder smarta kommunikationslösningar till företag med stora eller medelstora brevvolymer. Företaget erbjuder alltifrån datasortering avpost och porto till elektronisk distribution av affärsdokument och direktreklam. 21 Grams åstadkommer snabba portobesparingar, långsiktigt köpkraft och bättre kontroll och kvalitet i hela postprocessen. 21 Grams erbjuder ett nätverk av olika postoperatörer både inrikes i Sverige och internationellt. 2016 omsatte bolaget 600 miljoner kronor och har 45 anställda. Bland 21 Grams kunder märks tex Google, Viasat, Skatteverket, Collectum, Länsförsäkringar och Shell. Mer information finns på www.21grams.com.

Om Addoro

Addoro grundades 2009 som en spin-off från svensk-amerikanska StreamServe (Opentext). Bolaget erbjuder är en webbaserad tjänst som gör det möjligt att utforma, hantera och leverera dina affärsdokument. Med Addoro slipper du hantera papper och gör det möjligt för dina kunder att välja hur de vill ta emot dina dokument. Addoro omsatte 2015/2016, ca 11,5 miljoner och har 6 anställda i med kontor i Göteborg och Ukraina. Bland kunderna finns: Office Depot, Brio, Ikano, Wallvision och Deloitte. Mer information finns på www.addoro.com.