Nyheter

Priveq – ny tillväxtpartner för Ljung & Sjöberg

By 20/01/2017december 4th, 2020No Comments

Ljung & Sjöberg, ett privat utbildnings- och vårdföretag specialiserat på alkohol- och drogproblem i näringslivet, tar in Priveq Investment (”Priveq”) som ny tillväxtpartner för framtiden. Grundare, VD och övrig företagsledning kommer att ingå i ägargruppen.

Ljung & Sjöberg startades år 2005 som ett utbildningsföretag. Idag arbetar företaget tillsammans med ett hundratal arbetsgivare över hela landet kring alkohol- och drogrelaterade frågor, framförallt större, svenska företag. Genom utbildning, utredning, rehabilitering och behandling hjälper Ljung & Sjöberg arbetsgivare att rädda liv. Bolaget har ca 40 st anställda med verksamhet över hela Sverige och huvudkontor i Stockholm.

Ca 20% av Sveriges befolkning uppskattas idag använda alkohol eller droger på ett skadligt sätt. Av Sveriges totala lönekostnad bedöms 3-5% årligen utgöra kostnader orsakade av missbruk (ca 45 miljarder SEK). Dessa kostnader uppstår som en följd av misstag, förlorad produktivitet, dåligt fattade beslut och sjukskrivning etc. Ljung & Sjöberg är idag marknadsledande inom sin nisch genom sitt proaktiva arbete, sin unika behandlingsprocess och välbeprövade tjänsteutbud inom dessa frågor. I och med partnerskapet med Priveq skapas goda förutsättningar för fortsatt tillväxt och utveckling av bolaget.

”Vi är imponerade av Ljung & Sjöbergs starka kunderbjudande, unika position på marknaden och beundrandsvärda arbete att som en proaktiv partner hjälpa företag med arbetet kring beroendeproblematik. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Ljung & Sjöberg och supportera dem i deras arbete för en möjlighet att hjälpa ännu fler företag och i slutändan människor under åren som kommer.” säger Henrik Westfeldt, Partner på Priveq.

”Vi är väldigt glada över att få in Priveq som en ny partner i Ljung & Sjöberg. Tillgången till en partner med bred erfarenhet från över 100 tillväxtbolag är mycket positivt för bolaget. Vi har en tydlig expansionsstrategi för framtiden och jag är övertygad om att Priveq kommer att hjälpa oss att ta nästa steg i vår utveckling.” säger Sarah Demitz-Helin, VD på Ljung & Sjöberg.

För ytterligare information kontakta:

Henrik Westfeldt, Partner och investeringsansvarig, Priveq Investment
Tel: 08-459 67 65
henrik.westfeldt@priveq.se

Sarah Demitz-Helin, VD Ljung & Sjöberg
Tel: 070-042 19 85
sarah@ljungsjoberg.se

För ytterligare information, kontakta

Johanna Svensson
Partner & Investeringsansvarig
Telefon: 08-459 67 74
Mobil: 073-544 04 33
E-post: johanna.svensson@priveq.se