ROL AB (”ROL”), ett globalt företag som erbjuder en rad produkter och tjänster som möjliggör inspirerande och integrerade miljöer där vi bor, arbetar, handlar och umgås har ingått samarbete med Priveq Investment (”Priveq”) som är ny minoritetsägare för att stödja bolaget i dess accelererade tillväxtstrategi. Familjen Hjelm fortsätter som majoritetsägare i bolaget och Arne Karlsson fortsätter som styrelseordförande.

Familjen Hjelm har varit den drivande kraften bakom ROLs utveckling sedan 1985 då entreprenören Kaj Hjelm tog över företaget, som då var en verksamhet inriktad på projektledning. Sedan dess har ROL utvecklats inom nya affärsområden tillsammans med såväl globala som lokala kunder. ROL har historiskt uppvisat stark tillväxt och lönsamhet och genom att samarbeta med Priveq är avsikten att fortsätta och ytterligare accelerera företagets tillväxtresa.

Idag erbjuder ROL bland annat egenutvecklade mjuk- och hårdvarulösningar för att hantera och analysera olika typer av utrymmen och resurser, på kontor, i detaljhandeln, offentliga miljöer med ergonomiskt optimerade kontorsmöbler samt butikskonceptlösningar. ROLs produkter erbjuds globalt både genom ROLs egen säljorganisation och distributörer. Under 2020 omsatte ROL cirka 1,6 miljarder kronor och hade 890 anställda i tio olika länder.

Ett viktigt steg framåt för ROL
”Vi är glada att kunna meddela att Priveq kommer att ansluta sig till familjen Hjelm som ägare av ROL AB, säger Rod Walker, koncernchef för ROL. Genom att kombinera traditionella och nya material med djup kunskap inom design och tillverkning skapar ROL nya möjligheter till hållbara och cirkulära miljöer. ROL utökar detta erbjudande med integrerade lösningar byggda på vår molnbaserade plattform RIO, där data och analyser förbättrar beslutsfattandet för våra kunder, fortsätter Rod. Detta tillkännagivande markerar ett viktigt steg framåt för ROL och vi är glada över att få Priveq-teamets perspektiv och stöd inför nästa fas i vår utveckling. Priveqs kunskap kommer att göra det möjligt för ROL att stärka vår position på marknaden och attrahera en mängd resurser som behövs för expansion”.

”Allt började 1985 när jag såg möjligheter att erbjuda butiksbranschen kostnadseffektiva lösningar baserade på smart produktion. Idag är vi marknadsledande och aktiva inom flera affärsområden och det kändes naturligt att välja Priveq, med erfarenhet från företag i liknande utvecklingsstadier och ett brett kontaktnät, som partner. Jag tror att detta samarbete ytterligare kommer att lyfta vårt företag och göra ROL till en ännu mer attraktiv aktör och säkra framtiden för våra medarbetare, gamla som nya, som lägger ner själ och hjärta i det som idag är ROL”, säger Kaj Hjelm, ägare och grundare av ROL.

”ROLs erbjudande och starka relationer med internationella framgångsrika företag utgör en stark grund för fortsatt expansion och vi ser fram emot att arbeta med ägarna och ledningen på denna resa framöver”, säger Henrik Jatko, Partner och Investment manager på Priveq. ”Vi är mycket imponerade av ROLs innovativa kultur, kundengagemang och deras miljömässiga och socialt hållbara perspektiv som genomsyrar all verksamhet”, tillägger Martin Bjarnemar, Associate på Priveq.

För mer information, vänligen kontakta:

Henrik Jatko, Partner Priveq
+46 70 874 36 86
henrik.jatko@priveq.se

Stefan Sonéus
Communications, ROL AB
+46 73 663 88 94
stefan.soneus@rolgroup.com

Om ROL
ROL är ett globalt företag som erbjuder en rad produkter och tjänster som möjliggör inspirerande och integrerade miljöer där vi bor, arbetar, handlar och socialiserar. Med en världsomspännande närvaro omsätter ROL 1,6 miljarder kronor och har 890 anställda i tio olika länder.

För ytterligare information, kontakta

Henrik Jatko
Partner & Investeringsanvarig
Telefon: 08-459 67 75
Mobil: 070-874 36 86
E-post: henrik.jatko@priveq.se