När det digitala hälsobolaget CSAM Health letade efter en minoritetspartner för fortsatt tillväxt genom förvärv, såg Priveq möjligheten att investera i ett spännande tillväxtområde – e-hälsa. Priveqs vana av att agera som tillväxtpartner där fokus låg på såväl geografisk expansion som förvärv passade väl med CSAMs behov.

CSAM Health Group

ILTs historia sträcker sig mer än 30 år tillbaka i tiden och idag har de en stark marknadsposition i Sverige. Företaget erbjuder digitalt inlästa läromedel, lättlästa böcker, filmer och guider på flera språk, samt utbildningar och tester för kartläggande av dyslexi. Med en stor kundbas och många tillväxtmöjligheter, såg Priveq 2016 sin chans att hänga med på resan. En resa som skulle komma att nå stora framgångar.

ILT Inläsningstjänst

Det var i början av 2017 som säkerhetsföretaget Omegapoint valde att utvärdera möjligheterna att ta in en finansiell ägare i företagets delägarkrets. Målet var att möjliggöra en likviditetssituation för ett antal ägare som varit med under många år, samt ge bolaget och ledningen extra kraft och erfarenhet inför nästa steg i utvecklingsplanen. Svaret blev Priveq.

Omegapoint

Visual Art är den innovativa aktören som levererar lösningar inom området Digital Signage – en bransch som tidigare varit helt analog. När Priveq kontaktades för att bli en eventuell tillväxtpartner i företaget blev de imponerade och såg många möjligheter. Ett spännande samarbete inleddes snart som skulle ta Visual Art till nya höjder.

Visual Art

Under Priveqs ägande gick Crem International från att vara en producent av kaffemaskiner till en helhetsleverantör av kaffelösningar till hotell, restaurang, kontor och andra professionella kunder på de europeiska och asiatiska marknaderna. Bolaget växte med över 80 procent under investeringsperioden – hela tiden med en hög lönsamhet.

Crem International