CSAM Health Group

När det digitala hälsobolaget CSAM Health letade efter en minoritetspartner för fortsatt tillväxt genom förvärv, såg Priveq möjligheten att investera i ett spännande tillväxtområde – e-hälsa. Priveqs vana av att agera som tillväxtpartner där fokus låg på såväl geografisk expansion som förvärv passade väl med CSAMs behov.

ILT Inläsningstjänst

ILTs historia sträcker sig mer än 30 år tillbaka i tiden och idag har de en stark marknadsposition i Sverige. Företaget erbjuder digitalt inlästa läromedel, lättlästa böcker, filmer och guider på flera språk, samt utbildningar och tester för kartläggande av dyslexi. Med en stor kundbas och många tillväxtmöjligheter, såg Priveq 2016 sin chans att hänga med på resan. En resa som skulle komma att nå stora framgångar.

Omegapoint

Det var i början av 2017 som säkerhetsföretaget Omegapoint valde att utvärdera möjligheterna att ta in en finansiell ägare i företagets delägarkrets. Målet var att möjliggöra en likviditetssituation för ett antal ägare som varit med under många år, samt ge bolaget och ledningen extra kraft och erfarenhet inför nästa steg i utvecklingsplanen. Svaret blev Priveq.

Visual Art

Visual Art är den innovativa aktören som levererar lösningar inom området Digital Signage – en bransch som tidigare varit helt analog. När Priveq kontaktades för att bli en eventuell tillväxtpartner i företaget blev de imponerade och såg många möjligheter. Ett spännande samarbete inleddes snart som skulle ta Visual Art till nya höjder.

Crem International

Under Priveqs ägande gick Crem International från att vara en producent av kaffemaskiner till en helhetsleverantör av kaffelösningar till hotell, restaurang, kontor och andra professionella kunder på de europeiska och asiatiska marknaderna. Bolaget växte med över 80 procent under investeringsperioden – hela tiden med en hög lönsamhet.

Office Management

Ända sedan starten 1993 har företaget Office Management kännetecknats av entreprenörskraft och högt ställda mål. Eller som grundaren Johan Tilander en gång uttryckte det: ”Vi har alltid jobbat med ”man on the moon-mål”.

Mediplast

Priveq och övriga ägare tog Mediplast från att vara starka i Sverige till att bli marknadsledare i Norden inom försäljningen av förbrukningsartiklar till sjukvården. Samtidigt lyckades Mediplast under den fem år långa resan mer än fördubbla omsättningen med bibehållen hög lönsamhet.

San Sac

San Sac upplevde under sex år med Priveq en resa från att vara ett svenskt till ett skandinaviskt bolag och hann under tiden mer än tredubbla försäljningen av produkter och tjänster inom källsortering, återvinning och avfallshantering. Bolagets behållare, papperskorgar, avfallscontainrar, kärlskåp och parkmöbler finns idag överallt i vår närmiljö; på bostadsrättsföreningens gård, i parker och i stadskärnor.

Hemtex

År 2003 hade heminredningsföretaget Hemtex just möblerat om. Fram till 1999 hade Hemtex bedrivits som en frivillig fackhandelskedja med en gemensam grossistfunktion. Under 2000 började företaget förändra sin verksamhet till att bli vinstdrivande och även driva egna butiker. Efter några svåra år 1999–2002 fastställdes en ny strategi och en ny företagsledning, med VD Anders Jansson i spetsen, tillsattes. För att kunna förverkliga expansionsstrategin behövde Hemtex en ägare som kunde tillföra kompetens och kapital.

Hörnell International

I Dalarna vet alla vem Åke Hörnell är; forskaren från Chalmers som kom tillbaka till hembygden i början av 80-talet för att förverkliga en idé. Nu sysselsätter hans uppfinning, den automatiskt nedbländande svetshjälmen, en hel bygd. Företaget Hörnell är en klassisk entreprenörssaga som tog sina första kommersiella steg 1982. Åke Hörnell hade forskat vid Chalmers Tekniska Högskola under 1970-talet och då utvecklat ett glas som reagerar vid vissa ljusförhållanden. Han såg potentialen och utvecklade hjälmen Speedglass som bländar ner automatiskt när svetsare arbetar. Idag är det en produkt som, tillsammans med ett brett sortiment av personlig skyddsutrustning, säljs i 60 länder i främst Europa och Nordamerika.